Pomerančový likér ze slivovice

Suroviny:
1,5 l slivovice
3 pomeranče
4 citrony
350 ml vody
0,5 kg cukru krystal
2 vanilkové cukry
15 hřebíčků
250 ml rumu

Postup:

  1. Pomeranče a citrony oloupeme a nakrájíme na kostičky, u citronů oloupeme i bílou část kůry, aby likér nebyl hořký.
  2. Vodu svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem, několik minut necháme projít varem.
  3. Slivovici nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, přidáme nakrájené citrony a pomeranče, hřebíčky a nakonec i vychladlý cukerný roztok.
  4. Necháme louhovat minimálně 14 dnů. Po uplynutí této doby likér zcedíme a nalijeme do něj 1/4 l rumu, promícháme a nalijeme do láhví.